fbpx Geistlich Mucograft Seal® | Mediplus

Of Registreren

Geistlich Mucograft Seal®

De kant-en-klare matrix in een handige ronde vorm.

Eenvoudig online bestellen.
Vragen? Contacteer ons

Gebruikersvoordelen

Geistlich Mucograft® Seal is een kant-en-klare matrix met een handige ronde vorm. De matrix biedt een alternatief voor de klassieke soft-tissue greffe. Geistlich Mucograft® Seal wordt gebruikt voor het afdichten van extractie sockets met intacte buccale wanden en in combinatie met Geistlich Bio-Oss® Collagen. Dit met de bedoeling om een maximale kam-preservatie te bewerkstelligen. De matrix maakt voorspelbare reslutaten in soft-tissue management mogelijk.

Vooraanstaande clinici vertrouwen op Geistlich Mucograft® Seal omwille van:

 • De minimale invasie.
 • De verlaagde morbiditeit voor de patiënt
 • De verkorte chirurgische procedure in vergelijking met het nemen van autologe greffes.
 • De snellere genezing van de zachte weefsel wonde in vergelijking met autologe greffes.
 • De match tussen kleur van natuurlijke zachte weefsels en textuur.

Geistlich Mucograft® Seal bestaat uit twee structuren: de compacte structuur zorgt voor stabiliteit terwijl het genezing toelaat bij open wonden; de sponsachtige structuur ondersteunt het stollen van het bloed en de ingroei van zachte weefselcellen.


Gebruik

Geistlich Mucograft® Seal is een kleine ronde matrix ontworpen om sockets met intacte buccale wanden te dichten en zodoende naar optimaal botbehoud te streven.

Geistlich Mucograft® Seal is gemakkelijk te manipuleren:

 • Geen behoefte aan pre-behandeling of pre-hydratatie.
 • De Geistlich Mucograft® Seal bespoedigt de zachte celmigratie in de matrix.
 • Plaats de compacte structuur naar buiten gericht en de sponsachtige structuur in de richting van de extractiealveole.
 • Hecht met een niet-resorbeerbare hechtingsdraad.
 • Het dicht aansluiten van de matrix aan de weefselranden kan bereikt worden met een enkele onderbroken hechtingen, dubbele onderbroken hechtingen of gekruiste hechtingen.

 


Indicaties

 • Zachte weefselregeneratie
 • Extraction Socket Management

Mucograft Seal Ø 8 mm

referentie: 
G30781.1

Mucograft Seal 12 mm

referentie: 
G500725

Frequently Asked Questions (FAQ)

Wat is het verschil tussen collagene sponzen gemaakt door andere fabrikanten en Geistlich Mucograft® Seal?

Geistlich Mucograft® Seal is specifiek ontworpen voor zachte weefselregeneratie. Het collageen van Geistlich Mucograft® Seal is speciaal bewerkt om onmiddellijke stabilisatie van de bloedklont te bevorderen. Dit leidt tot vroegtijdige vascularisatie, bevordert de ingroei van zachte weefselcellen en levert een uitstekende integratie van de 3D-matrix met de omringende weefsels. In tegenstelling tot andere collageen producten op de markt, zijn Geistlich Mucograft® en Geistlich Mucograft® Seal goed wetenschappelijk gedocumenteerd en zijn hun klinische voordelen bewezen.

Hoe lang is de resorptietijd bij de Geistlich Mucograft® Seal?

De resorptietijd van een biomateriaal zoals Geistlich Mucograft® Seal is afhankelijk van verschillende factoren: de omvang van het defect, het metabolisme en de algemene gezondheid van de patiënt, enz. Anderzijds, om de gemiddelde resorptietijd van Geistlich Mucograft® Seal te bepalen bij de mens, zou het nodig zijn om biopsies van de helende zachte weefsels te nemen en dit op verschillende tijdstippen na het trekken van de tand. Deze procedure is uiteraard niet ethisch en hierdoor kan de gemiddelde resorptietijd niet gemeten worden. Echter, histologisch onderzoek toont aan dat na 8 weken Geistlich Mucograft® volledig geïntegreerd is in de nieuw gevormde zachte weefsels.

Neemt Geistlich Mucograft® Seal even goed bloed en fysiologische zoutoplossingen op?

De hydrofiele eigenschappen van Geistlich Mucograft® Seal bevorderen een snelle bevochtiging van de matrix met zoutoplossing of met bloed.

Waarom zou ik gebruik maken van Geistlich Bio-Oss® Collagen met Geistlich Mucograft® Seal als ik van plan ben om te implanteren na 8-10 weken?

Geistlich Mucograft® Seal heeft de onderliggende steun nodig van Geistlich Bio-Oss® Collagen voor een goed behoud van zachte en harde weefsels. Na 8 weken zijn de zachte weefsels genezen, maar het mengsel van het bloedstolsel, Geistlich Bio-Oss® Collagen en het nieuw gevormde bot is nog zacht. Desondanks kan het implantaat met de nodige voorzichtigheid in de socket worden geplaatst. Het resterende Geistlich Bio-Oss® Collagen bevordert het volumebehoud na implantatie.

Wat is Geistlich Mucograft® Seal?

Geistlich Mucograft® Seal is een unieke 3D-matrix speciaal ontwikkeld voor zachte weefselregeneratie in extractiesockets die opgevuld werden met Bio-Oss Collagen® voor behoud van buccaal bot.

Waaruit is Geistlich Mucograft® Seal gemaakt?

Geistlich Mucograft® Seal bestaat uit varkenscollageen en is speciaal ontworpen voor zachte weefselregeneratie. De matrix is opgebouwd uit een compacte structuur die voor stabiliteit zorgt terwijl het genezing toelaat bij open wonden, en een sponsachtige structuur die het stollen van het bloed en de ingroei van zachte weefselcellen ondersteunt.

Is Geistlich Mucograft® Seal resorbeerbaar?

Het collageen van Geistlich Mucograft® Seal wordt vervangen door nieuw gevormde zachte weefsels. De matrix doorbloedt snel en wordt gekoloniseerd door zachte weefselcellen. Dit leidt tot een goede integratie van de matrix zonder enig teken van afweerreactie ten gevolge van vreemd lichaam.

Heeft Geistlich Mucograft® Seal een voorbehandeling nodig?

Neen. Geistlich Mucograft® Seal is klaar om te worden aangebracht op het defect en zowel voorbehandeling als het aanbrengen van vocht is niet nodig. Vanwege de uitstekende hydrofiele eigenschappen zal de matrix na het inbrengen snel hydrateren door het snel opzuigen van het bloed van de patiënt.

Moet Geistlich Mucograft® Seal nat of droog behandeld / aangebracht worden?

Wij raden droge manipulatie en aanbrenging aan. Geistlich Mucograft® Seal is eenvoudig te trimmen en gemakkelijk te hechten.

Zwelt Geistlich Mucograft® Seal na implantatie?

Onze metingen geven aan dat de matrix niet verder zwelt na hydratatie (onderzoek over een periode van 90 minuten).

Kan Geistlich Mucograft® Seal uitgerekt worden?

Neen. Geistlich Mucograft® Seal toont een beperkte elasticiteit en moet altijd spanningsloos gehecht worden.

Welke zijde van Geistlich Mucograft® Seal moet naar het bot gericht zijn?

De compacte structuur moet naar buiten, weg van onderliggende bot, gericht zijn met de sponsachtige structuur naar het bot of zachte weefsels toe. Er zijn echter geen klinische en geen vergelijkende gegevens beschikbaarover de klinische resutlaten bij het omgekeerd aanbrengen van Geistlich Mucograft® Seal.

Welke hechtingsdraad moet gebruikt worden met Geistlich Mucograft® Seal?

Geistlich Mucograft® Seal moet worden gehecht met niet-resorbeerbare hechtingsdraad. Het dicht aansluiten van de matrix aan de weefselranden kan bereikt worden met een enkele onderbroken hechtingen, dubbele onderbroken hechtingen of gekruiste hechtingen. Men kiest best de fijnst mogelijke hechtingsdraden die comfortabel door de chirurg gebruikt kunnen worden: voor enkele onderbroken hechtingen, is een 6.0 of 5.0 aanbevolen; voor gekruiste hechtingen, is een 5,0 hechtdraad op zijn plaats. Ontdek het hechtingsmateriaal in het Mediplus gamma, klik hier voor meer informatie.

Eenvoudig online bestellen.
Vragen? Contacteer ons