fbpx Geistlich Bio-Gide® Perio | Mediplus

Of Registreren

Geistlich Bio-Gide® Perio

Geistlich Bio-Gide® Perio: het collageen membraan voor parodontale ingrepen!

Eenvoudig online bestellen.
Vragen? Contacteer ons

Gebruikersvoordelen

Het Geistlich Bio-Gide® Perio membraan is van hetzelfde type als het standaard Geistlich Bio-Gide® membraan, maar wordt vooral gebruikt bij parodontale defecten. Het membraan is iets stugger en komt tevens met een handig sjabloon zodat u het membraan perfect op maat van het defect kan aanpassen.

Vooraanstaande clinici vertrouwen op Geistlich Bio-Gide® Perio omwille van:

 • Guided Tissue Regeneration (GTR) met Geistlich Bio-Gide® Perio en Geistlich Bio-Oss® Collagen leidt tot een substantieel hogere klinische aanhechtingswinst en een pocket diepte reductie. Dit in tegenstelling tot open-flap behandelingen.
 • Histologische studies hebben niet alleen nieuw cementum en botformatie aangetoond maar eveneens parodontaal ligament in intraosseuse defecten behandeld met Geistlich producten.
 • Tragere opname van het vocht verlengt de beschikbare tijd voor exacte positionering van het membraan.
 • Steviger materiaal faciliteert het droog bijsnijden van het membraan.
 • Verschillende steriele sjablonen passen in een breed scala aan parodontale defecten.

Dankzij de aangepaste materiaaleigenschappen en de handige sjablonen, beantwoordt Geistlich Bio-Gide Perio optimaal aan de noden van parodontale ingrepen. 


Gebruik

Geistlich Bio-Gide® Perio is eenvoudig te gebruiken en te manipuleren. Dankzij de gewijzigde structuur wordt de beschikbare werktijd verlengd.

U gebruikt Geistlich Bio-Gide® Perio op de volgende manier::

 • Kies de juiste vorm van de vier standaard geperforeerde steriele parodontale templates.
 • Snij het membraan in de gewenste vorm met behulp van het voorbereide sjabloon, en voorzie hierbij extra marges van 3 mm rond het defect.
 • Breng het droge membraan aan met de ruwe kant naar het defect.
 • In situ bevochtigen waarna het membraan goed zal aanhechten.
 • De sjablonen nooit implanteren.

Indicaties

 • Parodontale behandelingen

Bio-Gide Perio 16 x 22 mm

referentie: 
G30902.3

Frequently Asked Questions (FAQ)

Wat is het verschil tussen Geistlich Bio-Gide ® Perio en Geistlich Bio-Gide ®?

Ten eerste is het oppervlak van Geistlich Bio-Gide ® Perio steviger waardoor het parodontale toepassingen vergemakkelijkt. Ten tweede bevat de buitenste blisterverpakking van Geistlich Bio-Gide ® Perio vier steriele waterafstotende sjablonen. Deze kunnen in het gebied van het defect geplaatst worden om zo het membraan naar de precieze vorm te kunnen snijden.

Zijn ontstekingsreactiesin verband gebracht met Geistlich Bio-Gide ® Perio?

Ontsteking is een mogelijke complicatie die kan optreden bij elke operatie. Echter, de biocompatibiliteit van Geistlich Bio-Gide ® Perio werd geverifieerd door uitvoerige en nauwkeurige klinische testen.

Komen allergische reacties voor op het gebruik van Geistlich Bio-Gide ® Perio?

Aangezien Geistlich Bio-Gide ® Perio gemaakt is van collageen, kunnen allergische reacties en inflammatoire weefselreacties niet worden uitgesloten. Deze zijn echter zeer zeldzaam.

Wat gebeurt er als het membraan wordt aangebracht met de verkeerde zijde (ruwe kant op zacht weefsel)?

De compacte laag van Geistlich Bio-Gide ® Perio vertoont hoger cel occlusie dan de ruwe, poreuze laag. Als het membraan met de verkeerde zijde naar het zacht weefsel wordt aangebracht, kan de integratie van de botcellen op de locatie langzamer optreden. Het is echter niet noodzakelijk om het membraan te verwijderen.

Kan Geistlich Bio-Gide ® Perio opnieuw worden gesteriliseerd?

Neen, autoclaaf of hete lucht sterilisatie vernietigt op onomkeerbare wijze de collageen structuur. De fysische eigenschappen van het membraan veranderen en de consistentie van het product is vergelijkbaar met die van perkament papier. In dit geval is Geistlich als fabrikant niet aansprakelijk omdat het product niet goedgekeurd is voor re-sterilisatie.

Moet het membraan gefixeerd worden?

Geistlich Bio-Gide ® Perio hecht zeer goed aan op het defect. Daarom is het in normale omstandigheden niet nodig om fixatie schroeven of pennen te gebruiken. Echter, fixeren is mogelijk.

Eenvoudig online bestellen.
Vragen? Contacteer ons