fbpx Geistlich Bio-Gide® | Mediplus

Of Registreren

Geistlich Bio-Gide®

Geistlich Bio-Gide® : Het collageen membraan bij uitstek!

Eenvoudig online bestellen.
Vragen? Contacteer ons

Gebruikersvoordelen

Geistlich Bio-Gide® is het collageen membraan bij uitstek voor regeneratie van oraal weefsel. Het wordt gebruikt in combinatie met een botsubstituut zoals Geistlich Bio-Oss® of Geistlich Bio-Oss® Collagen.

Dankzij haar dubbele laagstructuur vermijdt het membraan niet alleen het ingroeien van zacht weefsel in de augmentatie, maar helpt het ook als gids voor de ontwikkeling van bot, zacht weefsel en bloedvaten.

Geistlich Bio-Gide® is van nature resorbeerbaar en moet dus niet verwijderd worden tijdens een tweede ingreep. Dankzij het vereenvoudigen van de operatietechniek en zijn buitengewone wondhelende capaciteit, heeft Geistlich Bio-Gide® dentale botregeneratie fundamenteel gewijzigd. Geistlich Bio-Gide® heeft zich reeds meer dan 15 jaar bewezen als een betrouwbaar, eenvoudig klinisch te behandelen membraan met daarnaast een zeer lage complicatie ratio.


Gebruik

Geistlich Bio-Gide® moet altijd gebruikt worden in combinatie met een botsubstituut zoals Geistlich Bio-Oss® of Geistlich Bio-Oss® Collagen. Het aanbrengen van het Geistlich Bio-Gide® membraan is eenvoudig:

  • Meet het defect met een parodontale sonde.

  • Knip het droge collageen membraan tot de gewenste vorm en omvang.

  • Breng het droog aan met de ruwe zijde van het membraan naar het defect toe gericht.

  • Bevochtig het geplaatste membraan met bloed vanuit het defect.

Wegens de gekende hydrofiele en hechtende eigenschappen van het membraan is het niet nodig het membraan vast te pinnen of te hechten. Dit is echter wel mogelijk.


Indicaties

  • Kleine botaugmentaties
  • Grote botaugmentaties
  • Extraction socket management
  • Infecties door Peri-implantitis
  • Sinuslifting
  • Parodontale behandelingen

Bio-Gide 25 x 25 mm

referentie: 
G30802.6

Bio-Gide 30 x 40 mm XL

referentie: 
G30803.4

Frequently Asked Questions (FAQ)

Waarom is een membraan nodig?

Het alveolaire bot regenereert het best met een membraan ontwikkeld voor Guided Bone Regeneration (GBR). Het gebruik van een membraan leidt tot meer en sterker bot vergeleken met procedures waarbij er geen membraan wordt gebruikt.

Hoe lang moet een membraan als barrière dienen in Guided Bone Regeneration (GBR)?

Experts schatten dat een membraan haar barrièrefunctie moet handhaven tot de voorlopige matrix en het geweven bot er zijn. In de meeste gevallen wordt de noodzakelijke termijn geschat op 7 tot 14 dagen. Geistlich Bio-Gide® heeft bewezen botregeneratie te ondersteunen op een gelijkwaardig niveau als membranen met een langere barrièrefunctie, met het extra voordeel van complicatievrije genezing van de wonde.

Waarom Geistlich Bio-Gide ®? Wat is het verschil met andere collageenmembranen?

Geistlich Bio-Gide® is een membraan met een unieke dubbele laagstructuur. Het combineert optimale botvorming met complicatievrije wondheling en levert voorspelbare resultaten. Het natuurlijk collageen van Geistlich Bio-Gide® leidt tot aanzienlijk minder dehiscentie in vergelijking met kunstmatige membranen. Een uitzonderlijk groot aantal wetenschappelijke publicaties bewijzen het succes op lange termijn en onderstrepen de ongeëvenaarde prestaties van Geistlich Bio-Gide®.

Zijn ontstekingsreacties in verband gebracht met Geistlich Bio-Gide ®?

Ontsteking is een mogelijke complicatie die kan optreden bij elke operatie. Echter, het Geistlich Bio-Gide® membraan is zeer biocompatibel en werd zeer uitgebreid getest.

Komen allergische reacties voorbij het gebruik van Geistlich Bio-Gide®?

Geistlich Bio-Gide® is gemaakt van collageen. Allergische reacties en inflammatoire weefselreacties kunnen niet volledig worden uitgesloten. Deze zijn echter zeer zeldzaam.

Wat gebeurt er als het membraan wordt aanbracht met de verkeerde zijnde (ruwe kant op zacht weefsel)?

De compacte laag van Geistlich Bio-Gide® vertoont hogere celmigratie dan de ruwe, poreuze laag. Als het membraan met de verkeerde zijde naar het zacht weefsel wordt toegepast, kan de integratie van de botcellen op de locatie langzamer optreden. Het is echter niet noodzakelijk om het membraan te verwijderen.

Kan Geistlich Bio-Gide® opnieuw worden gesteriliseerd?

Neen, autoclaaf of hete luchtsterilisatie vernietigt op onomkeerbare wijze de collageen structuur. De fysische eigenschappen van het membraan veranderen en de consistentie van het product is dan vergelijkbaar met die van perkament papier. Het membraan mag niet worden gebruikt. In dit geval is Geistlich als fabrikant niet aansprakelijk omdat het product niet goedgekeurd is voor hersterilisatie.

Moet het membraan gefixeerd worden?

Omdat Geistlich Bio-Gide® zeer goed aanhecht aan het defect, is het in normale omstandigheden niet nodig om fixatie schroeven of pennen te gebruiken. Maar het is wel mogelijk indien gewenst.

Eenvoudig online bestellen.
Vragen? Contacteer ons